Annons

My Taste nära dubblering av omsättning i första kvartalet

My Taste, som är verksamt inom prestationsbaserad marknadsföring och som ska byta namn till Speqta, redovisar en omsättning på 23,4 miljoner kronor (12,0), motsvarande en ökning om 94 procent. 

Ebitda-resultatet var 4,0 miljoner kronor (0,7) samtidigt som rörelseresultatet landade på 0,6 miljoner kronor (-2,1). 

Resultatet före skatt var -0,4 miljoner kronor (-2,6). 

"Det första kvartalet var både händelserikt och framgångsrikt. Tillväxten var starka 94 procent, varav 70 procentenheter var organisk tillväxt, med en justerad ebitda-marginal på 19 procent", skriver bolagets vd Andereas Friis i rapporten.

"Namnbytet som genomfördes efter kvartalets utgång är en bekräftelse på att vår strategiförändring - från att vara ett bolag primärt inom matsegmentet till att ha siktet inställt på att bli en ledande aktör inom prestationsbaserad marknadsföring online för en rad olika vertikaler - är genomförd", skriver han vidare. 

Optimizer Invest, tidigare storägare i Catena Media, köpte aktier i My Taste under 2018. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?