ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Musk spår prisras för Marsresor

  • Elon Musk.

Serieentreprenören Elon Musk tror att kostnaden för att åka till Mars i framtiden kan gå ner mot 100 000 dollar, vilket är billigare än att ta en examen vid ett privatägt amerikanskt universitet. Det framgår av en 16-sidig rapport som serieentrenören skrivit i ämnet och som Recode uppmärksammat.

I en tweet flaggar Musk samtidigt för att det framöver kommer att presenteras större förändringar i planen.

Musk som för övrigt startat rymdbolaget SpaceX uppskattar dock att kostnaden för en första koloni på Mars med 12 personer kan dra iväg till omkring 10 miljarder dollar per person i nuläget.

"Om vi kan få ner kostnaden för att flytta till Mars ner till ett genomsnittligt huspris i USA, som i dagsläget ligger runt 200 000 dollar så tror jag att sannolikheten för att kunna etablera en självförsörjande civilisation där är väldigt hög", skriver han i en kommentar och tillägger;

"Jag tror alldeles säkert att det skulle bli verklighet".

Jämför bolåneräntor ¬– från 1,25% (extern tjänst)Musk anger tidsfönstret 2023 som ett potentiellt år för att inleda Marsresorna: "Om allt går vägen skulle det kunna ske inom tio års tid, men jag vill inte säga att det är då det händer".

Tyck till