Annons

Musk involverad i video som överdrev Autopilots självkörande förmåga

Teslas vd Elon Musk övervakade skapandet av en video 2016 som överdrev funktionerna i förarassistanssystemet Autopilot. Det framgår av interna mejl sedda av Bloomberg News.

Teskas vd Elon Musk.
Teskas vd Elon Musk.

Det hela var kopplat till en demonstration av Autopilot och Musk begärde av det ansvariga teamet att få det låta som att systemet kör själva fordonet.

”Eftersom det här är en demo går det bra att hårdkoda en del av det, eftersom vi kommer att fylla på med produktionskod senare i en OTA-uppdatering”, skrev han och syftade på att använda tillfällig kod och uppdatera den senare med hjälp av en programuppdatering på distans.

Musk underströk i mejlet också vikten av att demonstrationen skulle bli lyckad. 

”Jag vill bara vara helt tydligt med att allas topprioritet är att uppnå en fantastisk Autopilot-demo”, skrev han.

Han menade också att han vid presentationen skulle berätta att ”detta är vad bilen *kommer* att kunna göra” och ”inte att den kan göra detta” direkt från start.

Tesla har sex år efter demonstrationen fortfarande inte möjliggjort fullständig självkörning av fordon med hjälp av Autopilot. 

Bloomberg rapporterade i höstas om att amerikanska myndigheter inlett utredningar om huruvida bolaget använde sig av vilseledande uttalanden om den självkörande förmågan. Bland de som utreder Tesla är justitiedepartementet och finansinspektionen.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera