1515

Muf vill se Kristersson som partiledare

Moderata ungdomsförbundet Muf nominerar Ulf Kristersson till ny partiledare. Beslutet fattades på måndagskvällen.

Bild:Jack Mikrut

Under ett möte på måndagen där det moderata ungdomsförbundet Mufs förbundsstyrelse och de 25 distriktsordföranden deltog nominerades Ulf Kristersson till partiledarposten.

"Ulf har ett väldigt starkt stöd i hela ungdomsförbundet. Vi tror att han är bäst lämpad att leda partiet i det här läget. Så fort han kom med i spekulationerna lyckades han ingjuta ett förtroende i hela organisationen", säger Muf-ordföranden Benjamin Douse till nyhetsbyrån TT.

Muf står för närmare en tredjdedel av det totala antalet medlemmar Moderaterna. Ungdomsförbundet var också tidigt ute md att kräva Anna Kinberg Batras avgång i slutet av augusti.

Benjamin Dousa säger till TT att Muf:s beslut kommer att väga tungt för de övriga länsförbunden.

Ungdomsförbundet sällar sig därmed till länsförbunden i Dalarna, Norbotten, Södermanland och Västerbotten som sedan tidigare meddelat att de nominerar Ulf Kirtsersson till att efterträda Anna Kinberg Batra.

Moderaterna i Kalmar och Blekinge har meddelat att de föreslår antingen Ulf Kristersson eller den tidigare statsministern och partiledaren Carl Bildt. Moderaterna i Västra Götaland har meddelat att de vill se Carl Bildt återvända till partiledarosten.

Själv har Carl Bildt sagt att han inte kandiderar till sitt gamla jobb.

Den tidigare försvarsministern Mikael Odenberg har agt sig vara intresserad av partiledarposten men än så länge inte fått stöd av något av förbunden.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?