Annons

Mueller rotar i Trumps ryska affärer före presidentvalet

Den särskilde åklagaren Robert Muellers utredare har nyligen ställt frågor till vittnen om Donald Trumps affärsaktiviteter i Ryssland före presidentvalskampanjen 2016. Det uppger tre källor för tv-kanalen CNN.

Rysslands president Vladimir Putin, USA:s president Donald Trump och särskilde åklagaren Robert Mueller
Rysslands president Vladimir Putin, USA:s president Donald Trump och särskilde åklagaren Robert Mueller

Vittnen ska ha fått frågor om varför Donald Trump valde att kandidera i presidentvalet just när han gjorde det. Utredarna verkar ha varit väldigt intresserade av när fastighetsmagnaten bestämde sig och huruvida det sammanföll med hans affärer i Ryssland. Det skriver CNN.

Utredarna ska också ha ställt frågor om komprometterande uppgifter som Ryssland kan ha haft om honom samt varför ett försök att bygga ett Trump Tower i Moskva inte genomfördes.

Frågorna indikerar att Robert Mueller och hans medarbetare undersöker om ryssar kan ha påverkat Donald Trump under en period då han diskuterade affärer i Ryssland och övervägde att försöka bli USA:s president, skriver CNN. Det vore i så fall ett steg som skulle kunna sätta ny fart på spekulationerna om att presidenten försöker avsätta Robert Mueller. Den särskilde åklagarens uppdrag är att undersöka rysk inblandning i presidentvalet och Donald Trump har sagt att utredningar kring hans familjs ekonomi ligger utanför mandatet.

Flera frågor till vittnen ska enligt CNN ha handlat om händelser i samband med en skönhetstävling i Moskva 2013. Trump arrangerade tävlingen tillsammans med fastighetsmiljardären Aras Agalarov och en CNN-källa uppger att frågor ställts om vem som betalade vad i samband med tävlingen. Utredarna ville också veta vilka Donald Trump träffade under Moskvabesöket.

Under presidentkampanjen insisterade Donald Trump på att han inte hade något med Ryssland att göra.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?