MTG-topp går till Autoliv

MTG:s mångårige finansdirektör Mathias Hermansson blir ny finansdirektör för det nya börsbolag som skapas när Autoliv särnoterar affärsområdet Electronics.

Bild:Jesper Frisk

Autoliv ALIV SDB +0,95% Dagens utveckling s särnotering av bolagets affärsområde Electronics, där den högt värderade aktiva säkerhetsverksamheten ingår, kan mycket väl bli den största särnoteringen på Stockholmsbörsen under 2018. Förberedelserna inför börsnoteringen är i full gång och nu har Electronics, som ska få ett nytt namn i inför noteringen gjort klart med en ny finansdirektör. Det är Mathias Hermansson som har en lång och framgångsrik karriär bakom sig i Kinneviksfärens mediebolag MTG MTG B +1,3% Dagens utveckling .

Mathias Hermansson var anställd på MTG i nästan 18 år, han kom in som trainee 1999. Sju år senare blev han utnämnd till finansdirektör, en tjänst han hade under nio år. 2015 blev han arbetande styrelseordförande för MTGx, som är MTG:s satsning på e-sport. Han lämnade alla uppdrag inom MTG under 2017.

Under senare år har Mathias Hermansson ofta förekommit som investerare i mindre startup-bolag.

På Linkedin skriver Mathias Hermansson:

”Jag har anslutit mig till Autoliv för att hjälpa till med avknoppningen och särnoteringen som CFO för Electronics."

Di har sökt Mathias Hermansson utan framgång.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?