MTG tog in 2,5 miljarder i företrädesemission

MTG bekräftar tidigare preliminära uppgifter att bolagets företrädesemission blev övertecknad med 101,8 procent. Bolaget tillförs därmed 2.549 miljoner kronor.

I mitten av december meddelade MTG MTG B +0,98% Dagens utveckling att bolaget avsåg göra en företrädesemission på cirka 2,5 miljarder kronor för att finansiera förvärvet av Hutch Games samt för att återbetala säljarreversen som ställdes ut i samband med förvärvet av ytterligare aktier i Innogames. Teckningstiden i emissionen slutade den 10 februari 2021. 

I emissionen erbjöds högst 28.320.697 B-aktier till teckningskursen 90 kronor. 27.913.880 B-aktier, 98,6 procent av emissionen, tecknades med stöd av teckningsrätter. Återstående 406.817 aktier har tilldelats dem som har anmält sig för teckning utan stöd av teckningsrätter. Företrädesemissionen blev övertecknad med 101,8 procent.

MTG tillförs därmed 2.549 miljoner kronor före avdrag för emissions­kostnader.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?