MTG-avknoppningens nya vd lovar högre marginaler

Tillväxt ”i häradet” runt 7 procent och högre rörelsemarginal än 13 procent.

Det är vad MTG-avknoppningen Nordic Entertainment Groups vd Anders Jensen siktar på, säger han i Di-TV:s Börsmorgon.

Anders Jensen.
Anders Jensen.Bild:Patrik Olsson

Nyckeltalen kommer från MTG MTG B -3,16% Dagens utveckling :s affärsområde Nordic Entertainment, som är den del  som nu knoppas av till Nordic Entertainment Group. Anders Jensen säger till Di TV:s  Pontus Herin att det visserligen är lite tidigt att guida för det nya bolaget, men att han tycker att tillväxttakten ska ligga ungefär där, lite högre än vad marknaden växer i sin helhet. 

”Men det viktigaste är vår förmåga att i den resan också våra effektiva och tydliga med hur vi investerar, så marginalerna ska upp”, tillägger han.

Han kommenterar också den spruckna TDC-affären:

”I min optik ser jag det som en missad möjlighet, framför allt. Men vi står inte och faller med den affären. Nu gör vi det som låg till grund för TDC-affären, nämligen att renodla oss i två perspektiv och verksamheter.”

Det MTG främst var ute efter i affären med TDC var att få tillgång till en stor kundbas och chansen att omgående skapa förutsättningar och avkastning på sitt innehåll. För MTG handlade affären om att skaffa sig bättre möjligheter att bygga en relation med slutkund, säger Jensen, som tror att framtiden handlar om att bygga ”allianser och partnerskap”.

”Vi vill jobba med så många som möjligt.”

För mediebolaget MTG har transformering av intäkter från traditionella plattformar mot digitala intäkter länge varit en ledstjärna. Det kommer att fortsätta i samma stil även i det nya bolaget NEG.

”Vi har kommit långt redan. Det som jag vill uppnå nu är att den digitala tillväxten signifikant ska överträffa nedgången i traditionella plattformar. Nyckeln till vår framtida framgång är vår förmåga att hålla fast vid höga kassaflöden i traditionella plattformar,  samtidigt som vi investerar i digitalt.”

Jensen pekar på att drygt 20 procent av intäkterna i dag kommer från renodlade digitala verksamheter efter transformation från traditionell broadcasting och pay-tv till viaplay och viafree. 

”Det kommer vi fortsätta lägga mycket kraft på.”

Han lovar också en kraftig uppsteppning av satsningar på eget innehåll.

”Vi ligger redan med 20 så kallade originals i vår pipeline och där kommer vi att investera mera. En av de viktiga komponenterna i den här splitten som vi nu gör är att få mer fokus på innehåll, teknisk innovation och det digitala. 

Enligt MTG:s plan kommer Nordic Entertainments aktier att noteras på Stockholmsbörsen någon gång under andra halvåret 2018.

Di TV:s tablå skärtorsdagen:

06.00 Di Nyheter

Senaste nytt med Malin Toverud.

07.00 Di Nyheter

Senaste nytt.

08.00 Di Nyheter

Senaste nytt.

08.45 Börsmorgon

Programledaren Pontus Herin gästas av Mattias Sundling från Danske Bank, Nils Brobacke, marknadsstrateg på CMC Markets,

och Ulf Petersson, analytiker på Di.

09.30 Quest Means Business

Magasin med CNN-profilen Richard Quest.

10.00 Di Nyheter

Senaste nytt.

10.30 Världens affärer

Ekonominyheter från Bloomberg, AP, Reuters och CNN Money.

11.00 Di Nyheter

Senaste nytt med Molly Guggenheimer.

11.05 Börsmorgon (R)

Det bästa ur dagens program.

12.00 Di Nyheter

Senaste nytt.

12.30 Världens Affärer (R)

Nytt från hela världen.

12.50 Closing Bell

Börsen stänger med Jon Åsberg

13.30 Världens Affärer

Uppdaterade ekonomi­nyheter.

14.00 Di Nyheter

Senaste nytt.

14.30 Ekonomistudion

Makro och politik med programledaren Jon Åsberg. Ett år kvar till brexit. Gäster: Henrik von Sydow, makro­strateg på Carnegie, och Johanna Jeansson, makroanalytiker på Di.

15.00 Di Nyheter

Senaste nytt.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?