Hoppa till innehållet

Annons

MSB:s generaldirektör om julresan till Kanarieöarna: ”Nödvändig”

Generaldirektören för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Dan Eliasson, har kritiserats för sin resa till Kanarieöarna under julhelgen. Nu förklarar han sitt agerande i en intervju med Expressen.

Generaldirektören för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Dan Eliasson.
Generaldirektören för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Dan Eliasson.Foto: Pontus Lundahl/TT

”Jag har gjort bedömningen att resan är nödvändig. Jag har en dotter som vistas här och som jobbar här. Och jag firade jul med henne och min familj. Jag har avstått väldigt många resor under den här pandemin, men den här tyckte jag var nödvändig”, säger myndighetschefen till Expressen.

Dan Eliasson säger att han förutom semesterfirande även arbetat på distans från Kanarieöarna.

”Jag har varit i kontakt med jobbet varje dag under min frånvaro. Och jag har lett möten, både interna och externa härifrån”, säger han till Expressen.

MSB har ansvaret för frågor om skydd mot olyckor, krisberedskap och civilt försvar. Dan Eliasson har lett myndigheten sedan 2018.

Inrikesminister Mikael Damberg (S) hälsade på lördagseftermiddagen, via sin pressekreterare, att han inte har möjlighet att svara på några frågor om regeringens förtroende för Dan Eliasson.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera