Annons

MQ faller tungt efter rapportmiss

Klädbolaget MQ faller över 14 procent efter att kvartalsrapporten för det fjärde kvartalet blev värre än befarat efter bolagets vinstvarning i augusti.

MQ:s sista kvartalsrapport för det brutna räkenskapsåret 2017/2018 innehäll en rörelseförlust på 8 miljoner kronor – betydligt värre än det rörelseresultat på 2 miljoner kronor som klädbolaget flaggade för i sin vinstvarning i slutet av augusti.

Aktien straffas nu och faller 14,5 procent till 12,6 kronor vid klockan 10:30 på torsdagsförmiddagen.

Starten på hösten har blivit "något försenad" enligt den ny tillträdde vd:n Ingvar Larsson. Han kunde inte ge klara besked kring hur det nya räkenskapsåret inletts i september.

"Det har varit en varierad månad om vi pratar om temperaturer och därmed också vår egen utveckling, från början till slut", sa han i Börsmorgon. 

Däremot hävdade Ingvar Larsson att kostnadskontrollen är god och att siktet är inställt på att stärka bolagets digitala verksamhet, bland annat genom ett nytt e-handelsprogram. Lansering väntas i november och Ingvar Larsson väntar sig resultat innan årsskiftet.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera