1515
Annons

MP:s krav på Löfven – öppnar för skattesänkningar

Annie Lööf har gjort det. Jan Björklund har gjort det. Jonas Sjöstedt har också gjort det. 

Nu redovisar Miljöpartiet sina krav för att släppa fram Stefan Löfven som statsminister.

Foto:Stefan Jerrevång/TT

Regeringsförhandlingarna är uppe i ett intensivt skede. Statsminister Stefan Löfven har överösts med krav från alla håll och kanter. Nu går MP ut med sina krav på Aftonbladet debatt.

Miljöpartiet lyfter fram att det krävs en ”kraftfull politik” för att ”fortsätta ta Sverige ur fossilberoendet och göra det lätt för oss att leva klimatsmart.” Men de öppnar också för skattesänkningar.

”Sverige behöver till exempel en bred skattereform med grön skatteväxling, där skatten höjs på miljöskadlig verksamhet och sänks på exempelvis arbete”, skriver språkrören Isabella Lövin och Gustav Fridolin.

De konstaterar att de inte prioriterar sänkta skatter för de rikaste, men är beredda att kompromissa i den ekonomiska politiken.

”Det får inte innebära att det bara blir fokus på de som redan har. Vi vill satsa på de som har det tuffast, på minskad segregation och på alla som lever med de minsta ekonomiska marginalerna. En ny regering behöver en solidarisk politik, laga revorna i LSS, mota den psykiska ohälsan bland unga och stärka medmänskligheten i flyktingpolitiken.”


Concordia säljer fartyg

Concordia har ingått kontrakt avseende försäljning av produkttankfartyget Stena Paris. Försäljningen väntas medföra en positiv likviditetseffekt om cirka 5 miljoner dollar. 

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Köparen är baserad i Grekland och leverans beräknas ske under slutet av juli månad.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?