ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

MP:s krav på Löfven – öppnar för skattesänkningar

  • Foto: Stefan Jerrevång/TT

Annie Lööf har gjort det. Jan Björklund har gjort det. Jonas Sjöstedt har också gjort det. 

Nu redovisar Miljöpartiet sina krav för att släppa fram Stefan Löfven som statsminister.

Regeringsförhandlingarna är uppe i ett intensivt skede. Statsminister Stefan Löfven har överösts med krav från alla håll och kanter. Nu går MP ut med sina krav på Aftonbladet debatt.

Miljöpartiet lyfter fram att det krävs en ”kraftfull politik” för att ”fortsätta ta Sverige ur fossilberoendet och göra det lätt för oss att leva klimatsmart.” Men de öppnar också för skattesänkningar.

”Sverige behöver till exempel en bred skattereform med grön skatteväxling, där skatten höjs på miljöskadlig verksamhet och sänks på exempelvis arbete”, skriver språkrören Isabella Lövin och Gustav Fridolin.

De konstaterar att de inte prioriterar sänkta skatter för de rikaste, men är beredda att kompromissa i den ekonomiska politiken.

”Det får inte innebära att det bara blir fokus på de som redan har. Vi vill satsa på de som har det tuffast, på minskad segregation och på alla som lever med de minsta ekonomiska marginalerna. En ny regering behöver en solidarisk politik, laga revorna i LSS, mota den psykiska ohälsan bland unga och stärka medmänskligheten i flyktingpolitiken.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer