ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

MP-politikern Jabar Amin nobbar omval till riksdagen

Riksdagsledamoten Jabar Amin (MP) har bestämt sig för att inte kandidera till riksdagen.

"Det är allmänt känt att jag har tillhört en av de kritiska rösterna i Miljöpartiets riksdagsgrupp; kritisk mot flera av de förödande kompromisser som vår partiledning har gjort i regeringsställning", skriver han i ett pressmeddelande och kopplar ihop kompromissandet med det kraftiga opinionsraset för MP och medlemsflykt.

Trots att en medlemsomröstning i hans hemlän Västerbotten nyligen placerade honom som distriktets toppnamn, vill han inte ställa upp för omval.

"Under den senaste tiden har jag dock börjat inse att förutsättningarna för ett nödvändigt och konstruktivt förändringsarbete att bedriva gröna systemförändrande frågor under rådande omständigheter är minimala", skriver han och nämner till exempel kravet på arbetstidsförkortning, human flyktingpolitik och motstånd mot närmande till Nato.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer