1515

MP om Lööfs ultimatum: ”Då går det inte att backa”

På måndag presenterar finansministern Magdalena Andersson budgeten i sin helhet och sätter åter fokus på oenigheten mellan partierna som är tänkta att rösta igenom den. 

I en intervju med Göteborgs-Posten säger Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi att frågorna om strandskydd och skogen är så viktiga att partiet kan lämna regeringen. 

”Det är hela vår anledning att vara i politiken.”

Di har tidigare rapporterat om den djupa klyfta som finns mellan Centerpartiet och Miljöpartiet när det gäller strandskyddet. Även Centerpartiets krav på stärkt äganderätt i skogen är ett rött skynke för Miljöpartiet. 

”En ekonomisk reform kan du dra tillbaka, du kan sänka skatter och höja dem igen eller vice versa. Men om vi har förlorat natur och arter som vi huggit ner, som försvunnit, som inte har livsförutsättningar, då går det inte att backa”, säger Märta Stenevi i intervjun med Göteborgs-Posten. 

Där slår hon fast att frågorna är så viktig att Miljöpartiet kan lämna regeringen om förhandlingarna inte går partiets väg. 

”Vi är alltid beredda att lämna regeringen om inte politiken går i rätt riktning”, säger hon till GP, med tillägget att partier som ingår i en koalition vid varje givet tillfälle måste ta ställning till om kompromisserna som man gör ger tillräckigt mycket värde. 

”Och när den inte gör det då behöver man ta ställning till det”, säger hon till GP. 

Hon tror dock att det är möjligt att hitta fram till en lösning på konflikten och säger att hon hyser ”inga illusioner om att det skulle vara bättre att lämna den här frågan till en regering med Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna”. 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?