ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Amerikansk politik

Motkandidater kritiserar Michael Bloomberg

  • Michael Bloomberg Foto: John Locher

Miljardären Michael Bloomberg var sen med att kliva in i racet om att bli Demokraternas slutliga presidentkandidat i valet i november.

Men han verkar ha väckt viss nervositet – för flera av de andra sju tävlande har under helgen skjutit in sig på honom.

Ex-borgmästaren i New York och mediemogulen Bloomberg har lagt långt mycket mera pengar på reklam än någon annan av kandidaterna. Samtidigt har 78-åringen inte kvalificerat sig för någon av de debatter som hittills hållits mellan kandidaterna men han får vara med i Las Vegas på onsdag om han når över tio procent i ytterligare en opinionsmätning.

Senatorn Amy Klobuchar, en av de övriga sju som tävlar om att ställas mot president Donald Trump, konstaterar i NBC:s tv-program Meet the Press att hon inte har en chans mot Bloomberg när det gäller reklamtid.

”Men jag kan slå honom på debattscenen och jag tycker att det amerikanska folket har rätt till det för att fatta ett beslut”.

Bloombergs kampanj har kritiserats för olämplig hållning gentemot kvinnor, vilket han nekat till.

Tidigare vicepresidenten Joe Biden, en annan av kandidaterna, kritiserade i helgen också påstått hårda tag riktade mot etniska minoriteter under Bloombergs åtgärder för att minska kriminaliteten i New York.

Det är något som Bloomberg måste svara på, ansåg även aspiranten Pete Buttigieg i en intervju med tv-kanalen Fox New på söndagen.

Men eldgivningen mot Bloomberg slutar inte där. Även senatorn och kandidaten Bernie Sanders gav sig på honom i helgen.

”Den enkla sanningen är att borgmästare Bloomberg, med alla sina pengar, inte kommer att skapa den spänning och energi vi är i behov av för att ha det valdeltagande vi behöver för att slå Donald Trump”, sade han.

Sanders, som kallar sig själv ”demokratisk socialist”, har också kritiserat Bloombergs hållning om minimilöner, kriminalpolitik, skatter för de rika och reglering av aktie- och finansmarknaderna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer