1515
Annons

Möt branschens tungviktare på Di Försäkring

Klimatanpassning, cirkulära affärsmodeller, insurtech och jämställdhet. Det är några av de ämnen som kommer att belysas när Dagens industri för tolfte året i rad samlar beslutsfattare och experter i försäkringsbranschen på Di Försäkring. 

Christina Lindenius, vd på branschföreningen Svensk Försäkring, och Frans Lindelöw, vd för Skandia.
Christina Lindenius, vd på branschföreningen Svensk Försäkring, och Frans Lindelöw, vd för Skandia.

Häromveckan forsade vattnet in på Storliens Högfjällshotell. Som mest var det enligt uppgift i medierna uppåt två meter vatten i pannrummet. Att regnet öser ned mitt i vintersäsongen tillhör inte vanligheterna. Vad ska vi göra för att försäkringsbolag även i framtiden ska kunna försäkra byggnader mot naturskador?

Det är en fråga som Lisbeth Schultze, ordförande i det nationella expertrådet för klimatanpassning, kommer att diskutera den 16 februari när konferensen Di Försäkring går av stapeln i Spegelsalen på Grand Hotell i Stockholm. 

Nationella expertrådet för klimatanpassning har som uppgift att följa upp klimatanpassningsarbetet i Sverige. Rådet ansvarar bland annat för att uppdatera landets klimat- och sårbarhetsanalys. 

”Klimatanpassning kan bidra till det goda samhället. Men vi måste börja nu, ju längre vi väntar desto större insatser kommer behövas. Men det finns inget facit för exakt hur det ska göras och därför behöver vi arbeta i etapper och utvärdera efter hand”, sa Lisbeth Schultze i samband med en rapport till regeringen i slutet av 2020. 

På samma tema talar Frans Lindelöw, vd i Skandia. Han berättar om hur bolaget kan bidra till klimatomställningen samt vad ett deltagande i det danska initiativet Climate Investment Coalition inneburit i praktiken. 

Deltagarna kan även möta Fredrik Bergström, vd för Länsförsäkringar, som pratar om hur branschen kan öka kundernas medvetenhet kring cirkulära beteenden och affärsmodeller. 

Andra toppnamn i det späckade programmet är Åsa Larsson, chef för försäkringsverksamheten på Finansinspektionen. Hon kommer att uppdatera besökarna med aktuella regleringsfrågor, såväl nationella som internationella, liksom tillsynsfrågor och Christina Lindenius, vd på branschföreningen Svensk Försäkring kommer att tala om branschens roll i utvecklingen mot en digitaliserad och hållbar framtid. Frågor som vad open insurance kommer att innebära för fördelar och risker och vilka förändringar en fortsatt digitalisering kommer att leda till kommer att beröras. 

Dagen avslutas med ett spännande inslag där Petra Hielkema, ordförande i EIOPA, en av EU:s tre tillsynsmyndigheter för finansbranschen, talar om hur försäkringsbolag och pensionsfonder kan spela en viktig roll i att förhindra risker och forma ett mer hållbart samhälle. 

 

 

 

 

 

 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?