Annons

Moskvabörsen föll – spritjätte rapportrusade

Moskvabörsen har det tungt för tillfället, under måndagen föll RTS-index 1,5 procent. Därmed landar årets nedgång hittills på drygt 27 procent.

Foto:Andrey Rudakov

Moskvabörsen har pressats rejält den senaste tiden, och inte bara av coronapandemin. Oljepriskollapsen och en försvagad rubel har satt ytterligare press.

Under måndagen backade oljejättarna Rosneft och Gazprom 2,1 procent vardera. Även landets största bank, Sberbank, föll 1,9 procent. Flygbolaget Aeroflot backade 2,9 procent och har nu fallit drygt 25 procent sedan årsskiftet.

Desto bättre gick det för spritjätten Beluga Group som släppte sin kvartalsrapport under måndagen. Försäljningen ökade med 19 procent och aktien rusade med 11 procent.

I Ryssland har drygt 18.000 personer rapporterats smittade av coronaviruset, 148 rapporteras ha dött, enligt data från John Hopkins University. Det finns dock en misstro i omvärlden att Ryssland spelar ner i vilken grad man drabbats av pandemin. Som jämförelse har Sverige nära 11.000 bekräftade fall och 919 avlidna.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?