1515
Annons

Mörkt coronarekord i Mexiko

Det största dödstalet hittills med koppling till coronaviruset har rapporterats i Mexiko, där över 7.000 människor avlidit på en vecka. Samtidigt har rekordmånga smittade, över 106.000, konstaterats.

Foto:Rebecca Blackwell

Totalt har viruset krävt över 140.000 människoliv i landet, meddelar hälsodepartementet.

Regeringen har tidigare sagt att antalet smittade och döda antagligen är ännu högre.

Covid-lättnad i megastad där Volvo Cars tillverkar

Från och med måndag släpper den kinesiska mångmiljonstaden Chengdu på de covidrestriktioner som infördes den 1 september. 

Invånare måste dock fortfarande ta ett covid-test varje vecka och uppvisa ett negativt resultat om man vill besöka offentliga byggnader eller åka med stadens kollektivtrafik.

Foto:Karin Olander/TT

Chengdu med 21 miljoner invånare är den största staden i Kina att införa en total nedstängning sedan Shanghai gjorde detsamma tidigare i år. Beskedet betyder nu att till exempel skolor, restauranger och museum kan öppna igen.

Volvo Cars tillverkaren sin bästsäljande modell XC60 i Chengdu, men har sedan tidigare kunnat starta sin produktion igen genom en så kallad fabriksbubbla där de anställda bor på hotell.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera