Annons

Morgan Stanley: Nu vänder Nokia

Morgan Stanley tror att 2017 kan utgöra en vändpunkt för aktien i Nokia och hänvisar bland annat till förväntningar om att bolagets resultat stabiliseras och kostnadssänkningarna till slut ger synliga effekter.

"Som ett resultat av detta tror vi att investerare får tillbaka förtroendet för resultatprognosen efter ett mycket svagt 2016 och kan börja fokusera på 2018, då Apples royaltybetalningar eventuellt kan komma tillbaka", skriver Morgan Stanley i en analys daterad den 7 februari.

Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på tisdagen har Morgan Stanley höjt rekommendationen för Nokia till övervikt (jämvikt) och dragit upp riktkursen till 5:70 euro (5:00).

Investmentbanken tror också att aktiemarknaden nu har reviderat sin syn på Nokia och förstått att mobilsystemmarknaden är svag samtidigt som Nokia självt tog ned förväntningarna på marginalprognosen för 2017 i samband med kapitalmarknadsdagen i november 2016.

Samtidigt beundrar Morgan Stanley Nokias bruttomarginal, som bolaget har lyckats hålla kring 39-42 procent trots att försäljningen sjunkit 10-15 procent.

"Det visar, enligt oss, att kunderna föredrar Nokias produkter framför Ericssons", skriver Morgan Stanley.

Vid 10.40-tiden på tisdagen hade Nokia stigit med 2,8 procent till 4:52 euro på Stockholmsbörsen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?