ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Morgan Stanley: Högre potential i Tele2-sammanslagningen

Morgan Stanley ser potential för högre synergier i Tele2:s sammanslagning med Com Hem än vad bolaget självt tidigare guidat för.

"Dessa högre synergier är vårt basscenario, vilka indikerar en årstakt på 1,2 miljarder kronor jämfört med målet (Tele2:s eget, reds anm) om 900 miljoner kronor", skriver investmentbanken i en analys daterad på torsdagen. 

Som Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat om höjer Morgan Stanley rekommendationen för Tele2 två steg - till övervikt från undervikt - och drar upp riktkursen till 135 kronor (98).

Tele2:s synergimål i affären med Com Hem motsvarar endast 2,5 procent av bolagens kombinerade rörelsekostnader och och capex, enligt Morgan Stanleys bedömning. 

"Vi tror att besparingar på 4 procent av kombinerad opex och capex är mer realistiskt, som Vodafone siktar på i sina senaste affärer i Spanien och Tyskland, vilket vi tror bättre liknar fusionen mellan Com Hem och Tele2", heter det i analysen.

Morgan Stanley lyfter också fram möjligheter för stigande återföring till aktieägarna från Tele2.

"Efter affären, räknar vi med en direktavkastning på 6 procent under 2020, som växer med 8 procent per år", skriver investmentbanken och påpekar samtidigt att ett växande ebitda-resultat också ger utrymme för extrautdelningar.

"Com Hems vd (Anders Nilsson, reds anm), som kommer att bli vd för det sammanslagna bolaget, har en historik av att öka återföringen till aktieägarna", konstaterar Morgan Stanley.

Tele2-aktien var mest omsatt under torsdagens första handelstimme på Stockholmsbörsen och hade vid 10-tiden stigit med 4,5 procent till 115:25 kronor. Com Hem hade samtidigt gått upp 4 procent.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies