Annons

Morgan Stanley dumpar skräpobligationer – varnar för recession

En av världens största kapitalförvaltare, Morgan Stanley Wealth Management, dumpar sitt innehav i "high-yield bonds", även kallade skräpobligationer. Samtidigt varnar man för recession i USA.

Bild:AP

Nyhetsbyrån Bloomberg rapporterar på torsdagen att investmentbanken Morgan Stanleys kapitalförvaltningsarm dumpar sitt innehav i "high-yield bonds", vilket är obligationer som har en rating under "investment-grade". Räntemarknaden bedömer att risken i obligationerna är hög och därför brukar de kallas för skräpobligationer.

Morgan Stanley Wealth Management förvaltar drygt 2.000 miljarder dollar, motsvarande strax under 16.300 miljarder kronor.

Amerikanska presidenten Donald Trump och republikanerna kongressen drev nyligen igenom en skattereform som enligt dem ska ge den amerikanska ekonomin en skjuts. Men i en analys varnar Morgan Stanley Wealth Managements investeringschef Mike Wilson för att effekterna av skattereformen kan bli kortvariga och endast bidra till att på kort sikt dölja svagheter i bolagens balansräkningar.

Enligt Mike Wilson är skattereformen ett exempel på "excesser" som vanligtvis kommer sent i konjunkturcyklar, då nästa recession är runt hörnet. Dock tror firman inte på att USA drabbas av en recession under 2018.

"Vi tror att det kommer att bli mycket svårare att tjäna pengar 2018 och 2019 än 2016 och 2017 då risken för recession ökar och björnmarknaden närmar sig. Sencykliska fenomen uppenbarar sig allt mer", skriver Mike Wilson i analysen.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera