1515

Moody´s står fast vid skräpbetyg för Intrum

Kreditvärderingsinstitutet Moody's upprepar betyget Ba2 med positiva utsikter för Intrum Justitia.
Det framgår av en uppdatering efter att sammanslagningen med Lindorff fått konkurrensgodkännande på måndagseftermiddagen.

S&P sänkte på måndagen Intrums kreditbetyg till högsta skräpstatusnivån BB+ med stabila, från tidigare lägsta "investment grade"-betyg om BBB- med negativa utsikter.

Moody's betyg Ba2 med positiva utsikter ligger aningen under S&P:s kreditbetyg, då det något högre betyget Ba1 motsvarar BB+ medan Ba2 kan jämföras med S&P:s BB-betyg.

Intrum Justitia har således två snäpp upp till "investment grade" hos Moody's i form av ett Baa3-betyg (att jämföra med BBB- hos S&P).

Moody's påpekar att uppgradering av betyget kan komma att ske om de delar som nu behöver säljas av för att blidka konkurrensmyndigheterna lyckosamt avyttras. Förbättras vidare skuldsättningsgraden till varaktigt under 3,0 gånger justerat ebitda-resultat, eller om risken för exekvering till följd av klara framsteg i sammanslagningsprocessen med Lindorff skönjs, föreligger ökad sannolikhet för positiva betygsförändringar.

Skulle däremot det sammanslagna bolaget utvecklas klart värre än förväntat och skuldsättningsgraden ökar, eller om Intrums likviditetsposition avsevärt försämras, kan det komma att leda till lägre betyg enligt kreditvärderaren. Det, och/eller om bolaget misslyckas med att hantera risker relaterat till sammanslagningsprocessen, pekas ut som negativa riskfaktorer.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?