1515

Moodys sätter betyg på Kungsleden

Fastighetsbolaget Kungsleden har för första gången fått ett betyg från kreditvärderingsföretaget Moodys. Betyget är Ba1 med positiva utsikter.

Det framgår av ett pressmeddelande från Moodys på måndagen.

 

Betyget speglar enligt Moodys "den goda kvaliteten och geografiska spridningen av bolagets kommersiella fastighetsportfölj i attraktiva sekundärplatser i Sveriges tre största städer, inklusive Mälardalen-regionen".

Kungsleden framhåller i ett eget pressmeddelande att bolaget från 2013 successivt har reducerat den finansiella risken. I linje med finansieringsstrategin har Kungsleden upprättat ett så kallat MTN-program som ska underlätta bolagets tillgång till kapitalmarknaden.

"Kungsleden har idag en stark finansiell position, vilket bekräftas av kreditbetyget från Moody's. Med ratingen och MTN-programmet på plats ska vi öka andelen icke säkerställd upplåning via kapitalmarknaden. Målet är självklart att erhålla Investment Grade betyg, något som skulle ge oss en ännu större bas av kreditinvesterare och ytterligare förbättrad access till kapitalmarknaden", säger Kungsledens vd Biljana Pehrsson.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?