ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Mona Sahlin erkänner brott

  • Foto: TT

Tidigare S-ledaren Mona Sahlin erkänner brott, i samband med att hon skrev ett osant intyg till sin tidigare livvakt.

Mona Sahlin var misstänkt för osant intygande, ett brott hon nu erkänner.

”Hon underkastar sig ett strafföreläggande. Det betyder att hennes avsikt inte varit att tillskansa sig något eller andra fördelar. Hon trodde att lönen skulle bli den hon intygade, men hon skulle inte ha skrivit under innan det var klart. Det erkänner hon”, säger advokat Claes Borgström till Dagens Nyheter.

När åklagaren beslutar om ett strafföreläggande blir det ingen rättegång, utan den misstänkte döms oftast till böter. Strafföreläggande används vid mindre allvarliga brott som snatteri eller små trafikbrott.

Socialdemokraternas tidigare partiledare hade uppdraget som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism när tidningen Expressen 2016 avslöjade att hon skrivit ett falskt intyg åt sin livvakt.

Livvakten skulle köpa en bostadsrätt i Saltsjöbaden för cirka 10 miljoner kronor men bostadsrättsföreningen ifrågasatte hans betalningsförmåga. Då skrev Mona Sahlin ett intyg som kraftigt överdrev hans inkomster.

Livvakten  har också erkänt brottet brukande av osann urkund, uppger hans advokat.

Efter publiceringen lämnade Mona Sahlin sitt uppdrag hon fick 2014 av den borgerliga regeringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer