Annons

Moment Group köper Ballbreaker

Moment Group, verksamma inom upplevelseindustrin, förvärvar aktivitetscentret Ballbreaker på Kungsholmen i Stockholm för 43 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ballbreaker omsätter drygt 60 miljoner kronor med en rörelsemarginal på cirka 15 procent och förvärvspriset motsvarar en ebitda-multipel om 4,5 baserat på ett justerat ebitda för räkenskapsåret 2016/2017.

Tillträdet sker den 1 november 2017. Förvärvet finansieras till 70 procent via banklån och resterande del via koncernens kassa. Enligt bolaget beräknas förvärvet bidra med 5-7 miljoner kronor till Moment-koncernens ebitda under resterande del av fjärde kvartalet 2017.

Ballbreaker erbjuder olika aktiviteter för såväl privat- som företagskunder, såsom bowling, biljard och golfsimulator, i kombination med mat och dryck.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?