Annons

Mogert (S) får miljonbelopp i fallskärm

Borgarrådet Roger Mogert (S), som avgick i veckan sedan flera kvinnor vittnat om att han utnyttjat sin maktposition, får miljonbelopp i avgångsvederlag, skriver Stockholm Direkt.

Roger Mogert (S).
Roger Mogert (S).Bild:TT

Enligt Stockholm Direkt får det före detta stadsbyggnads- och kulturborgarrådet i Stockholm totalt 4,8 miljoner kronor före skatt under de kommande fem åren.

Stockholm stad kommer att betala ut 76.000 kronor i månaden under ett år, och 65.000 kronor i månaden de kommande fyra åren. Om Mogert får ett nytt jobb minskar ersättningen.

"Beloppen är ungefärliga. Den exakta ersättningen, som räknas fram i olika nivåer med olika procent, är inte riktigt färdigräknad än", säger Anita Lidberg, personaldirektör på stadsledningskontoret, till tidningen.

Mogert avgick sedan partiet internt utrett kvinnornas vittnesmål.

"Mitt beteende de senaste åren har inte varit ok och är långt ifrån vad man kunnat vänta sig av en företrädare för vårt parti. Jag har missbrukat det förtroende som givits mig och lämnar därför alla mina politiska uppdrag med omedelbar verkan", skrev Mogert i samband med avgången.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?