Annons

Moderaternas budgetkänga: ”Alla har fått strössel på glassen”

Moderaterna saknar satsningar på rättsväsendet i finansminister Magdalena Anderssons budgetproposition. Enligt det borgerliga partiet är budgeten spretig och kommer inte leda till trygghet.

Moderaterna var sist ut av oppositionspartierna att hålla presskonferens efter finansminister Magdalena Anderssons budgetsläpp under onsdagsmorgonen.

Analysen: ”Det spretar, alla har fått sitt strössel på glassen”, sade moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson.

M beskrev flera ekonomiska utmaningar som Sverige står inför, enligt partiet. Den ökande arbetslösheten var ett av de orosmoln som Elisabeth Svantesson noterade.

Dessutom låg en stor tyngdpunkt i det generella säkerhetsläget i landet, där Elisabeth Svantesson pekade på flera våldsattentat som skett i Sverige i närtid. 

”Bara i år har vi haft 144 sprängningar i Sverige och 214 skjutningar. Det finns de som hävdat att det alltid varit såhär men nej det har inte alltid varit såhär och det måste inte heller vara såhär”, sade hon och fortsatte:

”För mig är det uppenbart att det här är fyra partier som inte tittat ut över Sverige och ser de här behoven, de har tittat ner i sitt 73-punktsprogram för att bocka av sina önskelistor.”

Samtidigt var Elisabeth Svantesson positiv till flera delar av budgeten. Bland annat gav hon tummen upp till värnskatten och skattesänkningarna för pensionärer. 

Hon hade dock gärna sett större satsningar på rättsväsendet, inte minst i och med våldshandlingarna som omskrivits i medier den senaste tiden.

”Många känner att det här inte funkar, man betalar skatt men man får inte tillbaka något. Staten kan inte skydda mig, jag känner mig inte trygg”, sade hon.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera