1515
Annons

Moderaterna vill se skärpta straff för krisstödsfusk

Moderaterna kräver skärpta straff för de som fuskar med krisstöd under pandemin, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Foto:Amir Nabizadeh/TT

”Kriminella ska inte kunna roffa åt sig av de här coronastöden. De ska gå till de företag som verkligen behöver det”, säger Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson till radion.

Bland annat föreslås att bidragsbrottslagen ska utvidgas, så att den inte bara omfattar utbetalningar till enskilda personer utan även till företag. M tycker också att myndigheter lättare ska kunna dela information med varandra.

Enligt Ekot stöder flera partier förslaget som nu ska behandlas i riksdagen.

Klaria Pharma i avtal med spanskt biopharma-bolag

Klaria Pharma har tecknat ett avtal med det spanska biofarmaceutiska bolaget Pharmamar, med målsättningen att utveckla en Alginatfilmsformulering av en Pharmamar-substans.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Forskningen väntas ta cirka ett år och målet är att ha en Alginatfilm som är färdig för klinisk utveckling. Om arbetet med utvecklingen av denna formulering faller väl ut avser parterna att förhandla fram ett licensavtal som kommer att ge Pharmamar globala rättigheter till produkten, skriver Klaria.

Samarbetet med Pharmamar innebär att Klaria nu har tecknat tre forsknings- och utvecklingsavtal med läkemedelsbolag som motpart.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera