1515

Moderaterna vill banta public service

Moderaterna ska utreda SVT:s och Sveriges Radios framtid, men inriktningen är klar: Målet är ett smalare, mer kontrollerat public service med minskad skattefinansiering.

Foto:Anders Wiklund/TT

Det framgår av de förslag till skrivningar som ett utskott på Moderaternas pågående partistämman i Västerås vill att stämman ska säga ja till.

Partistyrelsen har föreslagit att partiet ska tillsätta en utredning om partiets mediepolitik och framtiden för public service och. Utskottet vill ge den utredningen lite striktare direktiv än vad partistyrelsen skissat på. I tilläggen från utskottet föreslås att det ska utredas hur ”programutbud ska smalnas av, vässas och göras mer relevant i public service-perspektiv” och hur ”högre krav på opartiskhet och saklighet” ska ställas och hur sanktionerna ska bli hårdare om överträdelser sker. Utskottet vill också att stämman ska säga ja till att utreda hur skattefinansieringen ska minska.

Stämman röstar om förslagen på lördagen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?