Annons

Moderaterna forsätter öka – KD långt under spärren

Väljarströmmen till Moderaterna fortsätter, visar Novus index Svensk väljaropinion som gjorts på uppdrag av Omni.

Partiet får sin högsta notering sedan september 2016 med 23,9 procent. Rösterna hämtas främst från Centerpartiet som backar till 8,9 från tidigare 9,9.

”Det är ingen tvekan om att partiledarbytet vände den negativa trenden för Moderaterna”, säger Novus vd Torbjörn Sjöström till Omni.

Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet ligger still på 16,8 respektive 7,5 procent. Liberalerna backar från 5,3 till 5,0. Miljöpartiet backar också så smått, från 4,2 till 4,1 procent.

Socialdemokraternas stöd ligger enligt mätningen på 28,3 procent. De rödgröna partierna får tillsammans 39,9 procent och får se sig omkörda av Alliansen som samlar 40,6 procent av rösterna. Samtidigt hamnar Kristdemokraterna rejält under riksdagsspärren då de backar med 0,3 procentenheter till 2,8.

Vore det val i dag skulle alltså de borgerliga partierna minus KD hamna på gemensamma 38,1 procent, och då alltså bli mindre än S, V och MP tillsammans.

Du har väl inte missat Di TV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?