Annons

Moderatchefen Per Nilsson får lämna post

Moderaternas kommunikationschef Per Nilsson får sparken efter att hans medarbetare kallat socialförsäkringsminister Annika Strandhäll för ”hora”.

Bild:Moderaterna

Per Nilsson får lämna posten som kommunikationschef, uppger partisekreterare Tomas Tobé men säger samtidigt att han får fortsätta som analyschef.

”Per Nilsson har inte befunnit sig i rummet, men har brustit i ledarskap”, säger Tomas Tobé till TT.

Partisekreteraren har under fredagen haft samtal med samtliga som var inblandade när moderaternas digitala kommunikatör Delmon Haffo i en direktsändning på Youtube sa:

”Annika Strandhäll, det var inte okej att skämta om mäns rösträtt. Dra åt helvete, din hora!”

Så fort Dagens Nyheter uppmärksammade klippet fick Delmon Haffo lämna sin post.

Partisekreterare Tomas Tobé har också gett tre andra medarbetare en arbetsrättslig erinran.

Per Nilsson är ansvarig för moderaternas kommunikation och har varit kritiserad, bland annat för ett twitterinlägg där han skrev om sina politiska motståndare:

"When they go low, we kick them in the balls."

Per Nilsson skriver själv på Facebook om att han förlorar jobbet som kommunikationschef: "Moderaternas digitala kommunikationsarbete behöver en nystart. Jag är mot bakgrund av det inträffade inte rätt person att leda det arbetet."

"Jag kommer att arbeta kvar på Moderaterna som opinions- och analyschef", skriver han vidare.

Delmon Haffo har också lämnat sina tre förtroendeuppdrag, Han var fram till i torsdags kommunstyrelsen i Salems kommun, ledamot i Stockholms landstingsfullmäktige och förste vice ordförande i MUF Stockholm.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?