ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Modekedjan Best of Brands försatt i konkurs

  • Foto: Denis Belyaevskiy

Modekedjan Best of Brands försattes på torsdagen i konkurs, efter att rekonstruktionsprocessen som pågått sedan i augusti misslyckats. Det rapporterar branschsajten Habit.

Kedjan har under hösten stängt flera av sina butiker, sagt upp anställda och även förhandlat med fastighetsägare. Försäljningen har dock fortsatt att vara svag - 30 procent lägre än prognostiserat - och inte heller julhandeln innebar någon vändning.

Efter att ha visat en mindre vinst 2015 har bolagets resultat försämrats kraftigt. Helåret 2017 omsatte Best of Brands 270 miljoner kronor med en rörelseförlust på nära 55 miljoner.

Best of Brands kvarvarande butiker, i Sickla utanför Stockholm, Atollen i Jönköping och Kompassen i Göteborg, håller enligt konkursförvaltaren Ulf Andersen än så länge öppet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer