Annons

Modebloggaren anmäls för falsk marknadsföring

Modebloggaren Petra Tungården har anmälts till Konsumentverket för falsk marknadsföring. Enligt anmälaren lurar hon sina läsare genom att inte tala om att hon fått betalt för att hylla särskilda produkter.

Modebloggaren Petra Tungården.
Modebloggaren Petra Tungården.

Metros moderedaktör Petra Tungården anmäls nu för att vid upprepade tillfällen ha marknadsfört produkter på sin Metro-blogg utan att ange att det handlar om reklam.

Det handlar bland annat om möbler, hälsoprodukter och kläder som har fått goda vitsord i olika blogginlägg. Bland annat nämns en hårfön för 4.000 kronor som bloggaren själv inte ska ha provat.

”Det här är en vanlig företeelse på den här bloggen”, skriver anmälaren, och konstaterar att inläggen på bloggen lett till inköp av dåliga produkter.

”Detta är missvisande för läsarna som får uppfattningen att hon verkligen har ett stort förtroende för en produkt, vara eller tjänst. Jag anser att det är falsk marknadsföring och att hon medvetet lurar sina läsare för egen ekonomisk vinning.”


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?