ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Modebloggaren anmäls för falsk marknadsföring

  • Modebloggaren Petra Tungården.

Modebloggaren Petra Tungården har anmälts till Konsumentverket för falsk marknadsföring. Enligt anmälaren lurar hon sina läsare genom att inte tala om att hon fått betalt för att hylla särskilda produkter.

Metros moderedaktör Petra Tungården anmäls nu för att vid upprepade tillfällen ha marknadsfört produkter på sin Metro-blogg utan att ange att det handlar om reklam.

Det handlar bland annat om möbler, hälsoprodukter och kläder som har fått goda vitsord i olika blogginlägg. Bland annat nämns en hårfön för 4.000 kronor som bloggaren själv inte ska ha provat.

”Det här är en vanlig företeelse på den här bloggen”, skriver anmälaren, och konstaterar att inläggen på bloggen lett till inköp av dåliga produkter.

”Detta är missvisande för läsarna som får uppfattningen att hon verkligen har ett stort förtroende för en produkt, vara eller tjänst. Jag anser att det är falsk marknadsföring och att hon medvetet lurar sina läsare för egen ekonomisk vinning.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer