Mobiloperatör räknar med mångmiljardsmäll efter skattereform

Verizon uppskattar att man kommer att behöva ta en engångskostnad på 16,8 miljarder dollar, motsvarande 135 miljarder kronor, på grund av skattereformen.

Den amerikanska mobiloperatören uppger att kostnaden är främst kopplad till en omvärdering av de uppskjutna skatteskulderna vid den lägre bolagsskattesatsen på 21 procent. Samma skatt ligger idag på 35 procent.

Skattereformen angavs även komma att påverka helårsresultatet med 4,10 dollar per aktie.

Verizon uppger också att man för 2018 kommer att göra en bokföringsändring för kontrakt med kunder. Denna resulterar i att vinsten före skatt blir större med mellan 4-4,6 miljarder dollar medan de totala kostnaderna ska minska med 0,9-1,2 miljarder dollar.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?