Moberg Pharma rusar efter uppdatering om fas 3-studie

Moberg Pharma ser efter expertutvärderingen av fas 3-studien med nagelsvampskandidaten Mob-015 en möjlig förklaring till det svaga resultatet som fick kursen att rasa i december. Aktien rusar 40 procent i öppningen. 

Foto:Moberg Pharma

Den 9 december meddelande bolaget att nagelsvampskandidaten Mob-015 visade på mykologisk läkning hos 70 procent av patienterna med nagelsvamp, men bara fullständig läkning hos 4,5 procent av patienterna efter 52 veckor, något som förbryllade forskningsbolaget. Utfallet fick kursen att rasa närmare 48 procent under dagen, och aktien är ned 25 procent på ett år. 

Moberg Pharmas MOB -0,85% Dagens utveckling experter har nu kommit fram till en lösning på problemet. Förklaringen till det svaga resultatet om 4,5 procent av fullständig läkning beror enligt Moberg Pharmas vd Anna Ljung på att Mob-015 skapar vita missfärgningar på naglarna. Detta har försvårat de deltagande läkarnas bedömning om nageln är läkt eller ej. De vita fläckarna är ofarliga och beror på en högre vattenmängd i naglarna. 

”Det som var så märkligt med våra data var att laboratorieresultaten visade på 70 procent läkning hos patienterna, vilket borde innebära att naglarna skulle se bra ut. Det gjorde oss förvirrade, men nu har vi en bra förklaring och hur vi ska agera framåt”, säger Anna Ljung till Di. 

”Utifrån ett medicinskt och kommersiellt perspektiv är ett doseringsschema med daglig behandling under maximalt tre månader, följt av underhållsbehandling en gång per vecka, mycket attraktivt och förbättrar ytterligare den tänkta produktprofilen för Mob-015”, säger doktor Amir Tavakkol, forskningschef vid Moberg Pharma som en kommentar till pressmeddelandet.

 

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?