Annons

Moberg Pharma rusar efter uppdatering om fas 3-studie

Moberg Pharma ser efter expertutvärderingen av fas 3-studien med nagelsvampskandidaten Mob-015 en möjlig förklaring till det svaga resultatet som fick kursen att rasa i december. Aktien rusar 40 procent i öppningen. 

Foto:Moberg Pharma

Den 9 december meddelande bolaget att nagelsvampskandidaten Mob-015 visade på mykologisk läkning hos 70 procent av patienterna med nagelsvamp, men bara fullständig läkning hos 4,5 procent av patienterna efter 52 veckor, något som förbryllade forskningsbolaget. Utfallet fick kursen att rasa närmare 48 procent under dagen, och aktien är ned 25 procent på ett år. 

Moberg Pharmas MOB +0,52% Dagens utveckling experter har nu kommit fram till en lösning på problemet. Förklaringen till det svaga resultatet om 4,5 procent av fullständig läkning beror enligt Moberg Pharmas vd Anna Ljung på att Mob-015 skapar vita missfärgningar på naglarna. Detta har försvårat de deltagande läkarnas bedömning om nageln är läkt eller ej. De vita fläckarna är ofarliga och beror på en högre vattenmängd i naglarna. 

”Det som var så märkligt med våra data var att laboratorieresultaten visade på 70 procent läkning hos patienterna, vilket borde innebära att naglarna skulle se bra ut. Det gjorde oss förvirrade, men nu har vi en bra förklaring och hur vi ska agera framåt”, säger Anna Ljung till Di. 

”Utifrån ett medicinskt och kommersiellt perspektiv är ett doseringsschema med daglig behandling under maximalt tre månader, följt av underhållsbehandling en gång per vecka, mycket attraktivt och förbättrar ytterligare den tänkta produktprofilen för Mob-015”, säger doktor Amir Tavakkol, forskningschef vid Moberg Pharma som en kommentar till pressmeddelandet.

 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera