Mnangagwa: Val i Zimbabwe inom fem månader

Zimbabwe kommer att hålla val inom fyra till fem månader, säger president Emmerson Mnangagwa enligt tidningen Herald.

"Vi kommer att se till att Zimbabwe levererar fria, trovärdiga, rättvisa och obestridliga val för att säkerställa Zimbabwe som en kvalificerad demokratisk stat", sade Mnangagwa under ett besök i grannlandet Moçambique.

Nästa val blir det första sedan landet blev självständigt då den tidigare ledaren Robert Mugabe inte deltar.

Mugabe avgick i november efter 37 år vid makten efter en militärkupp som banade väg för nye presidenten Emmerson Mnangagwa.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?