1515
Denna text publiceras i samarbete med Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.
Helsingborgs DagbladSydsvenskan

Mjukvarubolag köps upp – ovisst för bolagets 230 anställda

Mjukvarubolaget Apsis köps upp av den belgiska programvaruleverantören Efficy. Affären anses ge tillväxtmöjligheter i Europa för båda verksamheterna. Men samgåendet kan också leda till neddragningar hos Apsis där en majoritet av bolagets cirka 230 anställda jobbar på huvudkontoret i Malmö.

Emma Dyga, vd för Apsis.
Emma Dyga, vd för Apsis.Foto:Myron Standret/Pressbild

I september 2010 klev Norvestor Equity in som huvudägare i Apsis. I den affärsuppgörelsen tog det norska riskkapitalbolaget över 70 procent av aktiekapitalet, medan Apsis-grundaren Anders Frankel och ledningsgruppen behöll cirka 27 procent av aktierna. 

Nu blir belgiska Efficy ny huvudägare i Malmöbolaget, i en affär där köpeskillingen hålls hemlig och där ägarfördelningen inte är helt avklarad.

”Efficy tar i runda slängar över 70 procent av aktierna i Apsis. Sedan befinner vi oss fortfarande i förvärvsprocessen där befintliga aktieägare funderar över om de ska köpa in sig i det nya eller inte. Vad slutpotten blir av det hela återstår att se”, säger Emma Dyga, vd för Apsis.

Malmöbolaget utvecklar programvaror som automatiserar och effektiviserar digital marknadsföring via nyhetsbrev.

Genom affären får de gemensamma verksamheterna bland annat en större geografisk täckning. För Apsis del öppnas dörren till Belgien, Frankrike, Nederländerna och Spanien, medan Efficy får tillträde till Malmöbolagets verksamhetsområden i Skandinavien och Hongkong.

”Våra diskussioner började redan i maj 2020 så vi har haft god tid att lära känna varandra. Det som gör den här affären positiv för båda bolagen är att vi breddar vårt erbjudande plattformsmässigt. I det här fallet mår vår plattform väldigt bra av att berikas med CRM-data från Efficy (information om kunder som möjliggör bättre affärer), säger Emma Dyga och lyfter det belgiska bolagets ambitioner att bli en större spelare i Europa”:  

”Vi vill utmana drakar som amerikanska Salesforce och jag ser goda möjligheter till att vi ska kunna växa på alla våra marknader. En stor fördel för oss är vår lokala förankring, att vi sitter nära våra kunder. Och vi har många kunder i södra Sverige.”

Efficy har 550 anställda och omsätter 66 miljoner euro, motsvarande cirka 670 miljoner kronor. Under pågående budgetår uppges Apsis omsätta 260-270 miljoner kronor och sysselsätta cirka 230 anställda, varav de flesta jobbar vid huvudkontoret i Malmö. 

När bolagen nu förenas kommer även respektive kompetenser att synas i sömmarna, och det är inte säkert att alla medarbetare i Malmö får plats i den nya organisationen. 

”Vi är ju två olika verksamheter med olika utvecklingsbehov. Just nu vet vi inte vilka behov vi kommer att ha framöver, det måste vi utreda först”, säger Emma Dyga.

Nuvarande ovisshet sker med tidigare turbulens i färskt minne. Det är bara några år sedan som Apsis hamnade i konflikt med sina mjukvaruutvecklare som ställdes inför ett ultimatum: Skriv på ett nytt anställningsavtal som innebär tjänstgöring även utanför ordinarie arbetstid, eller sluta på företaget. Situationen beskrevs som ”krisartad” där anställda kände sig pressade av företagsledningen.

”Resultatet av det blev att alla våra medarbetare inom utveckling nu har samma avtal. I övrigt har jag inget mer att tillägga, den diskussionen är historia för oss”, säger Emma Dyga.


Innehåll från SPPAnnons

1 av 5 anställda är felförsäkrad – så säkrar du att det blir rätt

SPP:s pensionsexpert Shoka Åhrman.
SPP:s pensionsexpert Shoka Åhrman.

Granskningar från bland annat FörsäkringsGirot visar att så många som en femtedel av alla anställda är felförsäkrad. Det är heller ingen hemlighet att många som administrerar de anställdas tjänstepensioner upplever att hanteringen kan vara komplicerad. SPP:s pensionsexpert Shoka Åhrman ger sina bästa tips för att förenkla administrationen.

Vill du få en kostnadseffektiv pensionsadministration? Ladda ner SPPs kompletta guide  

”Lova runt och hålla tunt” sänker förtroendet för dig som arbetsgivare direkt, även när det gäller frågor som pension. Därför är det viktigt att dokumentera överenskommelser för pension och andra förmåner. Särskilt i de fall då företaget saknar generella pensionspolicyer. Se också till att dessa dokument inte lämnar utrymme för tolkning och att de finns tillgängliga både för de som administrerar lön, pension och andra förmåner och för de anställda.

– Och låt för allt i världen inte dessa dokument bli en skrivbordsprodukt som samlar damm, säger Shoka Åhrman.

Du måste aktivt tillämpa överenskommelserna i samband med administration av pensionen för att de inte ska bli just tomma löften.

– Kanske lovade du den nyanställde chefen att en specifik förmån ska vara pensionsgrundande? Ja, då måste du aktivt se till att det kommer med i underlaget också.

Optimera pensionsadministrationen

Uppfattningar om att pension är komplicerat och tidskrävande kommer oftast ifrån otydlighet eller icke värdeskapande uppgifter, så se till att minska bruset i pensionsadministrationen. Det behöver finnas en tydlighet i informationsflödet mellan chefer, HR och administratörer i pensionsfrågan.

– Istället för att befästa att något är svårt bör vi fokusera på lösningar som gör det enkelt, menar Shoka Åhrman och fortsätter:

– Förutom god kommunikation och tydlig ansvarsfördelning är användarvänliga verktyg centrala för att spara tid och minska risken för manuella fel och förseningar.

Se till att den som ska utföra själva pensionsadministrationen har tillgång till enkla digitala tjänster och verktyg. På så vis kan ni skapa förutsättningar för att spara tid och undvika onödiga kostnader.

– Kom också ihåg att lika enkelt som det är för dig som arbetsgivare att ha koll ska det vara för dina anställda. Självklart ska även de ha tillgång till enkla digitala tjänster för att få en bra överblick av sin framtida pension.

Vill du få en kostnadseffektiv pensionsadministration? Ladda ner SPPs kompletta guide  

 

 

Mer från SPP

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SPP och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?