Annons

Mjölkpriset höjs igen

Arla Foods höjer mjölkpriset som betalas till bönder med 18,7 öre den 1 december, skriver den bondeägda mejerikoncernen i ett pressmeddelande. Det är den fjärde höjningen av priset i år och Arla lovar ny höjning i januari.

Under perioden september till november höjdes mjölkpriset med totalt 50,6 öre per liter.

Decemberhöjningen innebär att priset för konventionell mjölk från svenska bönder, baserad på icke-GMO-foder, blir 311,1 öre per kilo. Prisnivån är den högsta sedan september 2014.

"De europeiska marknaderna fortsätter att stärkas till följd av den minskade mjölkproduktionen och vi får även positiva signaler från våra internationella marknader. Utsikterna för de kommande månaderna är fortsatt positiv och därför kommer det en liknande höjning i januari", säger Natalie Knight, Arla Foods finansdirektör, i pressmeddelandet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?