Annons

Mitteregger säljer allt i SAS: ”Tänker som Warren Buffett”

Hedgefonden Gladiator, som förvaltas av Max Mitteregger, har under april sålt hela sitt innehav i flygbolaget SAS.

Foto:Di, Di

Det bekräftar Max Mitteregger för Direkt efter att försäljningen framgått av ägardatatjänsten Holdings senaste månadsuppdatering. 

Totalt omfattar minskningen 3,9 miljoner aktier i SAS SAS -8,28% Dagens utveckling , motsvarande ett värde om 34 miljoner kronor om man utgår från snittkursen under månaden. 

”Jag och Warren Buffett tänker tydligen lika”, kommenterar Max Mitteregger i ett mejl. 

Warren Buffet har i april, via sitt investmentbolag Berkshire Hathaway, sålt samtliga aktier i fyra amerikanska flygbolag: American Airlines, Delta Air Lines, Southwest och United Airlines. 

Den amerikanska finansmannen motiverade affären med att han tror att coronakrisen kommer att förändra flygsektorn i grunden och han förutspår att folk inte kommer resa lika mycket de närmsta åren som de gjort tidigare.

”Flygbranschen - och jag kan ha fel och hoppas att jag har det - har väsentligt förändrats tror jag”, sade Warren Buffet, enligt Financial Times. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?