ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 15 DEC Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS BEVAKNINGAR

Mitteregger: Bolaget är obegripligt lågt värderat

Camurus opiatpreparat kommer troligen godkännas i USA den 19 januari 2018 och börsvärdet på omkring 4 miljarder kronor är därför på tok för lågt. Det säger Max Mitteregger, förvaltare för hedgefonden Gladiator i fredagens Börsmorgon.

”För mig är det obegripligt. Camurus kommer säkert erhålla 300-500 miljoner kronor i royalties per år om några år. Och man får dessutom, när det godkänns den 19 januari, 35 miljoner dollar upfront i milestone”, säger han.

”Plus att man har Europa- och Australienmarknaderna för sig själva.”

Max Mitteregger tycker också att det ser väldigt lovande ut för cancerbolaget Oncopeptides, och att aktien fortfarande är köpvärd trots att den gått mycket starkt sedan börsintroduktionen i februari.

Det görs för närvarande en fas III studie på Oncopeptides blodcancerpreparat, som ser mycket lovande ut, enligt Max Mitteregger.

”Risken har blivit mindre sen bolaget noterades och det finns en enorm potential”, säger han.

”Jag har köpt mer även på de här nivåerna.”

Oncopeptides, som noterades till kursen 46 kronor i februari, stiger 1 procent på fredagen och handlas till kursen 77,50 kronor.

Max Mitteregger har däremot en mer njugg inställning till Assa Abloy, där han tror det blir svårt för en kommande vd att hålla uppe företrädaren Johan Molins höga förvärvstempo. Han tror också problemen i Asien kommer fortsätta och att övergången till digitala lås kommer ta längre tid än väntat.

”Värderingen är på tok för hög”, säger han.

Max Mitteregger äger via hedgefonden Gladiator: 4,7% i Camurus och 6,5% i Oncopeptides enligt ägartjänsten Holdings.