1515

Mitt i krisen: EQT-toppen köper in sig i äldreboende – ”betalat tiotals miljoner”

Mitt i coronakrisen har EQT:s ordföranden Conni Jonsson blivit huvudägare i Peje Emilssons äldreomsorgsföretag Silver Life. ”Jag har betalat flera tiotals miljoner”, säger Conni Jonsson som nu ansluter sig till en ägargrupp bestående av Leif Östling, Peje Emilsson och Thord Wilkne.  

Foto:Jesper Frisk
Foto:Jesper Frisk

EQT:s ordförande Conni Jonsson har privat köpt 35 procent av Peje Emilssons äldreomsorgsföretag Silver Life och blir därmed företagets storägare. På sikt är planen att han blir huvudägare i bolaget. 

Conni Jonsson vill inte berätta hur mycket han betalat, utan säger att det rör sig om ”flera tiotals miljoner”. Entreprenören Peje Emilsson behåller 25-procent av ägandet. Leif Östling och Thord Wilkne äger 20 procent var. 

”Jag har köpt gamla aktier och så har vi gjort en nyemission för att stärka bolagets balansräkning”, säger Conni Jonsson. 

Varför gör du det här?
”Jag har alltid försökt att investera i områden där jag kan göra en förändring och driva en utveckling”, säger Conni Jonsson.
”Vi lever längre och vi är aktiva längre. De existerande seniorboendena är inte anpassade efter det. Silver Life har ett intressant koncept för att adressera det och som syftar till att livet som äldre blir trevligare”, fortsätter han. 

Du gör den här investeringen mitt i en ekonomisk kris. Varför då?
”Tillfället uppstod nu. Det är en bra affärsmöjlighet”, säger Conni Jonsson. 

Hur kom du på tanken?
”Det startade med att jag höll på att bygga ett liknande seniorboende för min mamma i Kvarnvik nere i Småland, eftersom det inte fanns något där. Jag kontaktade då Peje och vi började diskutera”, säger Conni Jonsson.

Seniorboendet i Småland ska dock inte ingå i Silver Life, utan Conni Jonssons plan är att där skapa en kooperativ ägarform.

Entreprenören Peje Emilsson grundade äldreomsorgsföretaget Silver Life för tio år sedan. Företaget driver i dag ett äldreboende med 48 boenden i Graninge utanför Stockholm. De boenden köper till sig extra tjänster utöver den offentliga finansieringen. Under de kommande åren ska företaget öppna anläggningar i Näsby Park och Upplands Väsby.

Peje Emilsson fortsätter som ordförande i företaget. Conni Jonsson och Maria Rankka träder in i styrelsen. Där sitter sedan tidigare Harriet Wallberg, tidigare rektor för Karolinska institutet, samt de två delägarna Leif Östling och Thord Wilkne.

”Genom att få en tung kapitalstark ägare blir det möjligt att expandera Silver Life snabbare”, säger Peje Emilsson. 

Har ni haft problem med corona på ert äldreboende?
”Nej vi har inte fått in det än, vad vi vet”, säger Peje Emilsson. 

Utöver investeringen i Silver Life driver Conni Jonsson bland annat ett fastighetsbolag och har investeringar i EQT och EQT-fonder.

”Tillsammans med Björn Ulvaeus äger jag en rad fastigheter och verksamheter på Djurgården. Vi försöker skapa världens mest spännande underhållningsdestination baserat på musik”, säger Conni Jonsson. 

 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?