1515
Annons

Misstänkt vaccinfusk i åtta regioner – Damberg: ”Väldigt osolidariskt”

En sammanställning av lokala medier visar att det förekommer misstänkt fusk och felprioriteringar när det gäller vaccination mot covid-19 i åtta av landets regioner, rapporterar TV4 Nyheterna.

Inrikesminister Mikael Damberg (S).
Inrikesminister Mikael Damberg (S).Foto:TT

”Det är väldigt osolidariskt. Man blir upprörd över att vissa tar sig friheter på andra människors bekostnad”, säger inrikesminister Mikael Damberg (S) till kanalen.

Under veckan framkom det att chefer inom äldreomsorgen i Eskilstuna kommun har gett vaccin till icke-prioriterade anhöriga före personal.

Och i Halmstad har ett tiotal chefer i hemvårdsförvaltningen fått överblivna doser och därmed gått före de som jobbar inom äldrevården.

”Det här är ju en vaccination som äntligen börjar ljusa upp inte minst våra äldres framtidsutsikter. Att då människor fuskar med systemet och försöker gå vid sidan om, det är inte okej”, säger Damberg till TV4 Nyheterna.

Det är inte brottsligt att gå före i en vaccinationskö. Däremot kan det betraktas som olämpligt och leda till konsekvenser för enskilda arbetstagare.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?