Annons

Misstänkt Istanbulmördare har erkänt

Den man som gripits misstänkt för terrorattacken i Istanbul i Turkiet på nyårsnatten har erkänt brottet, enligt Istanbuls guvernör.

Mannen uppges ha tränats i Afghanistan inför massmordet. Enligt guvernören, Vasip Sahin, är det klarlagt att dådet, som krävde 39 människors liv, utfördes för terrorgruppen Islamiska statens (IS) räkning.

Han bekräftar att den 34-åring som gripits kommer från Uzbekistan och säger att han olagligt tagit sig in i Turkiet. Ytterligare fyra personer greps i samband med tillslaget mot 34-åringen, varav en irakier och tre kvinnor, enligt guvernören. Totalt har 50 personer gripits under jakten på den misstänkte massmördaren.

Tidigare har Turkiets vice premiärminister Numan Kurtulmus gratulerat polisen efter gripandet av mannen.

"Vårt krig mot terrorn och krafterna bakom den kommer att fortsätta in i det sista", twittrade han.

Mannen greps på måndagen i en lägenhet i Istanbul.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?