Annons

Miris minskar förlusten

Mjölkanalysföretaget Miris ökar intäkterna och minskar förlusten i fjärde kvartalet 2017 jämfört med samma kvartal föregående år.

Nettoomsättningen steg till 3,2 miljoner kronor (2,0), en ökning med 60 procent mot föregående år. De totala rörelseintäkterna var på 3,5 miljoner kronor (2,2). Rörelseresultatet, resultatet före skatt och nettoresultatet uppgick till -3,8 miljoner kronor (-7,2). 

Resultat per aktie hamnade på -0,01 kronor (-0,01). Kassa och bank var på 4,8 miljoner kronor (15,4) per den 31 december. Kassaflödet från den löpande verksamheten blev -3,7 miljoner kronor (-16,9) i fjärde kvartalet.

Arbetet med att säkerställa finansiering av bolaget fram till den tidpunkt då den ökade försäljningen bedöms kunna finansiera verksamheten har färdigställts. I en första del genomfördes en riktad emission om 10 procent av aktiekapitalet vilket innebar ett tillskott i december om 6,0 miljoner kronor. Bolaget har i början av 2018 kompletterat det med ett banklån som tas i anspråk under våren om 6,0 miljoner kronor från Danske Bank mot en företagsinteckning. 

"Ett stort tack till alla Miris aktieägare för det förtroende ni visar. Vi har avslutat fjärde kvartalet och 2017 med en försäljningsökning på 80 procent, en enhetlig och kvalitetssäker produktplattform, informativ och kund-supporterande web, flexibel produktionskapacitet, och en bättre marknads- och segmentkunskap. Detta ger Miris en bra utgångspunkt för 2018. Miris bidrar till förbättrad neonatal hälsa genom att möjliggöra individuell nutrition och vårt ökade fokus på kund och kvalité är fundament för att säkerställa ett positivt kassaflöde", kommenterar vd Camilla Myhre Sandberg i bokslutskommunikén. 

Under 2018 förväntas en försäljningsökning jämfört med utfallet för 2017. Bolaget förväntar sig att kassaflödet mot slutet av året kommer att bli positivt.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?