ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Miris Holding vill göra företrädesemission på 26 miljoner

Miris har beslutat att emittera högst 642.188.324 aktier med företrädesrätt för aktieägarna. Emissionen kommer vid full teckning att tillföra bolaget cirka 25,7 miljoner kronor före emissionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen är 4 öre per aktie. Aktieägare som på avstämningsdagen innehar en aktie erhåller en teckningsrätt. Tre teckningsrätter ger rätt till teckning av en ny aktie. 

Emissionskostnaderna beräknas till 1,6 miljoner kronor varav cirka 1,2 miljoner i arvode till Miris finansiella rådgivare Dividend, som kommer att betalas i form av nyemitterade aktier. 

Miris har erhållit teckningsförbindelser från befintliga ägare på 7,3 miljoner kronor och externa garantier på cirka 18,4 miljoner kronor. Det gör att emissionen är säkerställd till 100 procent, skriver Miris.

Det säkerställda beloppet innefattar åtaganden om att genom kvittning teckna aktier för cirka 5,6 miljoner kronor. 

Emissionslikviden kommer att användas för att bland annat etablera Miris Human Milk Analyzer som golden standard på den amerikanska marknaden, utveckla organisationen för att ha möjlighet att hantera en ökad efterfrågan, certifiering för att säkerställa att alla kvalitetskrav för medicintekniskt godkända produkter uppfylls av Miris samt förbättra produktionsprocessen ytterligare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer