Annons

Miris Holding vill göra företrädesemission på 26 miljoner

Miris har beslutat att emittera högst 642.188.324 aktier med företrädesrätt för aktieägarna. Emissionen kommer vid full teckning att tillföra bolaget cirka 25,7 miljoner kronor före emissionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen är 4 öre per aktie. Aktieägare som på avstämningsdagen innehar en aktie erhåller en teckningsrätt. Tre teckningsrätter ger rätt till teckning av en ny aktie. 

Emissionskostnaderna beräknas till 1,6 miljoner kronor varav cirka 1,2 miljoner i arvode till Miris finansiella rådgivare Dividend, som kommer att betalas i form av nyemitterade aktier. 

Miris har erhållit teckningsförbindelser från befintliga ägare på 7,3 miljoner kronor och externa garantier på cirka 18,4 miljoner kronor. Det gör att emissionen är säkerställd till 100 procent, skriver Miris.

Det säkerställda beloppet innefattar åtaganden om att genom kvittning teckna aktier för cirka 5,6 miljoner kronor. 

Emissionslikviden kommer att användas för att bland annat etablera Miris Human Milk Analyzer som golden standard på den amerikanska marknaden, utveckla organisationen för att ha möjlighet att hantera en ökad efterfrågan, certifiering för att säkerställa att alla kvalitetskrav för medicintekniskt godkända produkter uppfylls av Miris samt förbättra produktionsprocessen ytterligare.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?