Annons

Minskat resultat för Rezidor

Hotellgruppen Rezidor redovisar ett resultat efter skatt på minus 6 miljoner euro för det fjärde kvartalet 2017 (16,9). Resultatet per aktie uppgick till minus 0,04 euro (0,10).

Nettoomsättningen uppgick till 242 miljoner euro (243).

De jämförbara intäkterna per tillgängligt rum (RevPAR) för hotell under hyres- och managementavtal ökade med 4,3 procent jämfört med föregående år, till följd av både högre rumspriser och ökad beläggning. För hotell under hyresavtal var ökningen 2,7 procent.

Ebitda-resultatet blev 16,8 miljoner euro (23,1). Resultatet påverkades negativt med 6,6 miljoner euro högre kostnader för omstruktureringar och 0,9 miljoner högre kostnader för osäkra kundfordringar. 

Ingen utdelning föreslås. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?