ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Minskat resultat för Irras

Medicinteknikbolaget Irras redovisar ett rörelseresultat på -35,9 miljoner kronor (-40,0) för det tredje kvartalet 2019.

Nettoomsättningen var 0,9 miljoner kronor (0).

Förseningar i acceptansförfarande och inköpsprocesser hos flera sjukhus som utvärderat produkten Irraflow ledde till att inköpen inte var slutgodkända vid kvartalets slut skriver vd Kleanthis G. Xanthopoulos i sitt vd-ord för det tredje kvartalet.

Resultatet efter skatt låg på -35,7 miljoner kronor (-41,8) eller -1:24 kronor per aktie (-1:75).

Under det fjärde kvartalet förväntar sig Irras säljstarta Hummingbirdprodukterna i USA som förvärvades från Innerspace Neuro Solutions.

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -37,8 miljoner kronor (-24,4) med likvida medel på 63,3 miljoner kronor (78,9) vid rapportperiodens utgång.

Enligt Irras uppdaterade finansiella mål, som släpptes i mars 2019 ska bolaget under 2021 har intäkter överstigande 275 miljoner kronor, en bruttomarginal högre än 72 procent samt ett positivt kassaflöde från det fjärde kvartalet 2021.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer