Annons

Minskat nettolånebehov för staten

Svensk ekonomi fortsätter att utvecklas i god takt, skriver Riksgälden i sin nya prognos för statens upplåning. BNP väntas växa med 2,3 procent i år och 1,9 procent 2018. Det är framför allt inhemsk efterfrågan som driver tillväxten, enligt Riksgälden.

Högre skatteinkomster medför att nettolånebehovet beräknas bli 20 miljarder kronor i år, vilket är en minskning med 12 miljarder kronor jämfört med föregående prognos.

Sysselsättning väntas också utvecklas positivt med en arbetslöshet som planar ut på 6,6 procent under de kommande två åren.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?