1515
Annons

Minskat flygande tyngde Avtechs kvartal

Avtech, som utvecklar tjänster för digitala flygtrafikledningssystem, redovisar ett nettoresultat på -2,0 miljoner kronor för det första kvartalet (0). 

Omsättningen, på 2,1 miljoner kronor, var lägre än för motsvarande period i fjol då den uppgick till 4,0 miljoner kronor. 

Det kraftigt reducerade flygandet fortsatte under det första kvartalet att sänka användandet av bolagets tjänster och därmed också omsättningen, jämfört med samma period föregående år. Trots kostnadsbesparande åtgärder resulterade detta i ett negativt nettoresultat för perioden, skriver vd David Rytter i rapporten.

Han ser dock någorlunda ljust på de närmsta månaderna.

”Äntligen börjar förväntningarna inför flygtrafikens utveckling under det kommande halvåret se lite mer positiva ut. För första gången sedan september ser vi nu tendenser till en ökad omsättning och förutsättningarna tycks goda för ett ökat flygande under årets återstående kvartal”, skriver han. 

Kassaflödet uppgick till -4,3 miljoner kronor (2,0) för kvartalet.

”Kassaflödet som i normala fall ofta är negativt under det första kvartalet har denna period påverkats ytterligare på grund av den reducerade omsättningen. Utöver detta har kassaflödet belastats ytterligare av försenade kundbetalningar på 1,5 miljoner kronor. Dessa betalningar har dock inkommit efter periodens slut”, skriver Avtech i rapporten. 

Bättre än väntat för hajpade Gamestop

Foto:Jeff Roberson

Omsättningen för Gamestop, den amerikanska datorspelskedjan som hamnat i fokus de senaste månaderna, ökade med 25 procent till 1,3 miljarder dollar, motsvarande 10,7 miljarder kronor, under det senaste kvartalet. Det var en större ökning än vad analytikerna hade spått.

Bolagets förlust per aktie blev 45 cent, också det bättre än väntat. Analytikerna hade räknat med en förlust på 84 cent per aktie. Men i onsdagens efterhandel på New York-börsen på backade Gamestops aktie 9 procent, rapporterar Reuters.

Gamestops aktiekurs rusade i höjden i slutet av januari genom flera samlade aktioner på nätforum som Reddit. Småsparare tog då upp kampen mot hedgefondförvaltare, som som blankat aktien, det vill säga satsat på kursfall.

Den volatila handeln har fortsatt i Gamestop och i år har aktien stigit svindlande 1 500 procent.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera