1515

Minskat budgetanslag tufft för polisen

Regeringens förslag att flytta 232 miljoner från Polismyndigheten till Kriminalvården i år gör att polisen måste tänka om.

Pengarna var redan intecknade, enligt rikspolischefen.

Foto:Johan Nilsson/TT

I ett meddelande på polisens intranät skriver rikspolischefen Anders Thornberg att beslutet, som har kritiserats av oppositionen, kommer att få konsekvenser för polisens verksamhet.

"Detta är pengar som redan är intecknade i årets budget och som var tänkta att användas till att fortsätta utveckla polisens verksamhet" skriver Thornberg i meddelandet på myndighetens interna nät som har vidarebefordrats, bland annat, av flera M-konton på Twitter.

Polisens presstjänst bekräftar att meddelandet lagts ut på intranätet men vill bara ge en kortare, skriftlig och offentlig kommentar om myndighetens uppfattning om regeringens drag.

”Förslagen i vårändringsbudgeten kommer att få konsekvenser för polisens verksamhet, men vilka effekter det kan ge är för tidigt att svara på i dagsläget. Vi kommer nu att analysera hur vi ska hantera de nya ekonomiska förutsättningarna.”

Regeringens förslag innebär att 232 miljoner i år och 115 miljoner nästa år ska flyttas från Polismyndigheten till Kriminalvården, med motiveringen att Kriminalvården har tagit över ansvaret för vissa transporter av häktade och fängslade personer från polisen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?