ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Minskat budgetanslag tufft för polisen

  • Foto: Johan Nilsson/TT

Regeringens förslag att flytta 232 miljoner från Polismyndigheten till Kriminalvården i år gör att polisen måste tänka om.

Pengarna var redan intecknade, enligt rikspolischefen.

I ett meddelande på polisens intranät skriver rikspolischefen Anders Thornberg att beslutet, som har kritiserats av oppositionen, kommer att få konsekvenser för polisens verksamhet.

"Detta är pengar som redan är intecknade i årets budget och som var tänkta att användas till att fortsätta utveckla polisens verksamhet" skriver Thornberg i meddelandet på myndighetens interna nät som har vidarebefordrats, bland annat, av flera M-konton på Twitter.

Polisens presstjänst bekräftar att meddelandet lagts ut på intranätet men vill bara ge en kortare, skriftlig och offentlig kommentar om myndighetens uppfattning om regeringens drag.

”Förslagen i vårändringsbudgeten kommer att få konsekvenser för polisens verksamhet, men vilka effekter det kan ge är för tidigt att svara på i dagsläget. Vi kommer nu att analysera hur vi ska hantera de nya ekonomiska förutsättningarna.”

Regeringens förslag innebär att 232 miljoner i år och 115 miljoner nästa år ska flyttas från Polismyndigheten till Kriminalvården, med motiveringen att Kriminalvården har tagit över ansvaret för vissa transporter av häktade och fängslade personer från polisen.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies