Annons

Minskade ränteoron lyfter Asien

Asien ser ut att avsluta i dur efter en svag vecka.
Räntan fortsätter att vara i centrum för investerarnas agerande, skriver Bloomberg.

Bild:AP

Börserna i Tokyo, Hongkong, Singapore och Seol klättrade under fredagen efter att USA-börserna stängt strax ovanför nollan. Japanska Nikkei-indexet var vid 06-tiden svensk tid upp 0,5 procent och Hongkongs Hang-Seng var upp 0,7 procent. Bara Shanghai-börsen gick motströms och var vid 06-tiden svensk tid något under nollan.

Wall Street har under veckan präglats av oro för snabba räntehöjningar, en oro som dämpades under gårdagen efter att Fed-chefen i St Louis lugnat marknaden med att indikera att höjningen kommer att ske i en långsam takt för att inte bromsa in det starka ekonomin.

Investerare är bara nervösa för räntorna. Alla väntar på mer data för att bekräfta den hållning Fed har”, säger Paul Nolte, förvaltare vid Kingsview Asset Management i Chicago till Bloomberg.

På den svenska marknaden ska du hålla koll på detta i dag:

Protokoll från Riksbanken. Klockan 09.30 släpps protokollet från mötet i mitten av februari. Det experterna håller utkik efter är om fler ledamöter än Henry Ohlsson övervägde att reservera sig och varför reporäntan nu väntas höjas under andra halvåret 2018 i stället för som tidigare mitten av 2018.

Sport på topp? E-handel för sportkläder eller ett klädesmärke med fokus på sport? Det ges det en vink om då Sportamore och Björn Borg BORG -3,3% Dagens utveckling rapporterar på fredagen. Aktierna skvallrar om skilda världar: Sportamore är upp med 60 procent senaste året medan Björn Borg backat 30 procent.

Första bokslutet för Balco. Balco noterades i oktober förra året och aktiekursen har hittills inte lyft. På fredagen kommer bolaget med rapport och det återstår att se om det blir några goda nyheter för storägarna Segulah och Erik Selin eller om bostadsoron tagit språnget ut på balkongen.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?